pontsteiger_houthavens_amsterdam_2500x1400px_011.png
pontsteiger_houthavens_amsterdam_2500x1400px_011.png

Waar creativiteit stroomt


SCROLL DOWN

Waar creativiteit stroomt


Pontsteiger houthavens Amsterdam landmark

Landmark

Pontsteiger is meer dan een spectaculair gebouw. Het is een nieuw ijkpunt aan de vruchtbare oevers van het IJ, waar creatieve initiatieven floreren - de nieuwe creativiteitsader van de stad. Het 90 meter hoge gebouw wordt een nieuwe landmark, als meest recente toevoeging in een serie iconische gebouwen langs het IJ, waaronder EYE Film Instituut, de A'dam Toren en IJdock.

 

Pontsteiger houthavens Amsterdam aankomst

Bij aankomst

De entree tot Pontsteiger is een royale pier van 30 meter breed, die begint bij de Tasmankade en 200 meter verder eindigt in een plein aan het water. Op het eerste gedeelte van de pier, de Kistdam, bevindt zich straks de nieuwe aanlegplek voor het veer naar Noord. Een brede wandelboulevard leidt voetgangers naar het gebouw, het gezellige binnengebied en de kleine haven voor privébootjes van bewoners.

Pontsteiger houthavens Amsterdam het plein

Het plein

Het binnengebied van Pontsteiger is een ruim opgezet, sfeervol plein waar verschillende soorten horeca en hoogwaardige voorzieningen op de begane grond gevestigd zijn. Hier bevinden zich ook de entrees naar de lobby's en de fietsenstallingen. Het plein is speciaal zo ontworpen, dat het niet alleen prettig is om er te lopen of zitten, maar ook nog een mooie aanblik biedt als je er vanaf een hoger gelegen etage op neerkijkt.

 
Pontsteiger houthavens Amsterdam lobby

Lobby

Om je woning te bereiken, betreed je het gebouw via een van de twee lobby's op de begane grond, waar zich de liften bevinden. Deze twee lobby's zijn uitsluitend bestemd voor bewoners van de bovenste acht verdiepingen. Het toonaangevende designbureau &Prast&Hooft heeft samen met Arons & Gelauff in beide torens de inrichting van de lobby's ontworpen, in een luxe, robuuste stijl die aansluit bij het karakter van de Houthaven. 

Pontsteiger houthavens Amsterdam verdieping

Verdieping

De lift brengt je tijdens een rit met spectaculair uitzicht naar buiten, zonder tussenstops naar je eigen etage dankzij een elektronische bewonerspas. Je voordeur is gelegen aan een brede hal, aangekleed met stoere, robuuste materialen, vormgegeven door &Prast&Hooft.

Pontsteiger houthavens Amsterdam een eigen buiten

Een eigen buiten

Alle koopwoningen hebben één of twee ruime buitenruimten, variërend in afmetingen en grootte. De middelste twee penthouses hebben een buitenruimte én een patio.